Olive Ranch School

  • Location: Granite Bay, CA
  • Type: Early Education
  • Scope: Custom, Single-Story Student Services Facility

Project Background

This uniquely modified student services facility addresses the special needs of severely handicapped students in the pre-K age group. The multifunctional one-level building combines a nurse’s room, observation room, washroom area, office space and therapy rooms, each designed to meet the educational and developmental needs of preschoolers with disabilities.

Wide doorways and hallways make it wheelchair-accessible throughout. The distinct design couples state-of-the-art technology and safety features with a warm, inviting, barrier-free environment. Varying roof heights and covered pedestrian walkways complete the customized look of this special use facility.